Moráž je...

Zamrznuta hrana, spremna za upotrebu!

Moráž je…

Moráž je porodični brend. Posvećeni smo formulisanju domaćih, zamrznutih prehrambenih proizvoda koji svojim sastavom poboljšavaju kvalitet ishrane svih članova porodica. Ujedno, naša jela su potpuno gotova i ne zahtevaju dodatnu obradu. Ona olakšavaju svačiji život: eliminišu prljanje šerpi, na tanjiru su za minut, a mogu i da se skladište na prirodan način. Iz ličnih životnih teškoća supruge, majke dvoje mališana i bivšeg Office menadžera internacionalnog ugostiteljskog lanca formirao se Moráž.
1. Zbog gestacijskog dijabetesa obe moje trudnoće vodjene su kao visoko rizične. Kako bismo sprečili ovu podlu bolest da ostavi posledice po bebe i mene, uz posvećenost i ljubav mog supruga, internacionalnog sportskog šampiona i akademika, brižljivo smo formirali porodična jela koja su bila prilagodjena mom zdravstvenom stanju, ali i dečijim ukusima, kako bismo svi mogli da konzumiramo istu hranu. Jela podrazumevaju sirovine životinjskog porekla, pojedine izvore biljnih masnoća i kompleksne ugljene hidrate koji ne utiču nepovoljno na rad insulina. Stabilizatori, rafinisani sastojci i ostali staromodni dodaci su prošlost.

Moja percepcija o životu se promenila. Shvatila sam da sastav namirnica u tanjiru diktira budućnost jednog ljudskog organizma mnogo više nego njegovo genetsko nasledje. Nakon ovih psiho-somatskih trauma, suprug i ja smo uvideli koliku odgovornost imamo prema sebi i našoj deci. Obećali smo da niko u našoj porodici neće biti žrtva neadekvatne ishrane zato što ona uzima svoj danak nakon godina koje neprimetno prolaze. Počeli smo da sastavljamo obroke koji brinu o ljudskom organizmu. Smatramo da hranljiva jela treba da budu dostupna svakome jer svako ima pravo na mogućnost izbora. Naša hrana brine o ljudima. Naša je moralna odgovornost, ali i zadovoljstvo, da mislimo jedni na druge.

2. Zašto zamrznuto? Jedna sam od majki koja nema pomoć oko dece i kućnih poslova. Moje druženje sa mališanima je znatno važnije nego druženje sa sudovima. Oni će se sećati da li im je mama nedostajala ili ne, dok sudovima nikad neću nedostajati. U cilju održavanja kvaliteta ishrane, a u obezbedjivanju više slobodnog vremena, otkrili smo beneficije zamrzavanja kuvane hrane. Niske temperature na prirodan način održavaju svež ukus i sva hranljiva svojstva jela koja ne sadrže konzervanse. Formirao se Moráž. I načinili smo ga dostupnim svima. Svako zaslužuje da bude srećniji i slobodniji nego što već jeste.

Koji su naši ciljevi?

  • Da podignemo standard ishrane savremenih porodica. Brinemo o svakom pojedincu i putem dobre hrane pružamo mu pažnju koju zaslužuje! Našim ukusnim jelima podstičemo zajedničko obedovanje i druženje u okviru porodica. Spajamo male ljude i njihove staratelje dizajnirajući ukuse koji odgovaraju svim uzrastima +12m. ;
  • da obezbedimo svim zauzetim osobama više slobodnog vremena. Moráž je uz sve roditelje, razume njihov umor i potrebe. Naš cilj je da im pružimo visoki standard življenja koji zaslužuju. Kuvanje satima noću ili vrelim danima nije prijatno. Želimo da svako ima potpunu kontrolu nad svojim kuhinjskim zalihama bez potrebe da kuvaju lično;
  • da negujemo duh ručnog pripremanja hrane s’ ljubavlju.

Moráž u našim životima

SPORT JE HRANA. HRANA JE SPORT.

Sport je osnovna potreba tela, duha i misli. Moj životni put ispunjen je kontinuiranim treniranjem: od odbojke do kondicionih treninga. Uloga menadžera u turističkoj industriji značila je hodanje po dvanaest sati dnevno. Hodala sam uvek sa osmehom na licu. Nisam bila umorna. Počela sam da se osećam umornom kad sam prestala da se krećem.
I danas, nakon dve uzastopne trudnoće, fizičko angažovanje mi vraća život, onakvog kakvog ga se sećam – ispunjen neprestanim kretanjem, pomeranjem granica. Sport hrani dušu. A onda, dobra hrana dodje na red.

ZAGRLI ME, RUČAJ SA MNOM!

U našoj porodici grlimo se neprestano. Svi ljubimo jedni druge. Obedujemo zajedno. Ne uzimamo viljuške u ruke dok ne sedne svaki član porodice za trpezu. Delimo isti tanjir. Dajemo najlepši zalogaj onome što sedi pored nas. Učimo našu decu o važnosti hranljivih sastojaka hrane. Učimo ih da je poštuju. Čista hrana je sastavni deo naše porodice. Ona govori ko smo mi.

„NE“ FILOZOFIJA

Moráž kaže:

agsdi-food

"Ne" rafinisanim šećerima

Poznato je da rafinisani šećeri kreiraju požudu za slatkim zbog naglog skoka insulina pri konzumiranju, što je podloga za razvoj dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.

Moráž ne koristi rafinisane vrste šecera, kao ni hemijske vrste zaslađivača. Umesto toga, u našim slatkim proizvodima prirodni izvori su urme, čiji se slatki sastojci skladište u mišićima organizma u vidu energije; ne prelaze u masne naslage.

"Ne" trans masnoćama

 

Uvažavajući značaj nutritivne hijerarhije, naš nutricionista razvija snažne i efektne kombinacije neophodnih proteina i dobrih masnoća koji proističu samo iz najboljih dostupnih sirovina.

"Ne" brzoj hrani

 

U brzom ritmu svakodnevnice, gde je vreme najvredniji resurs koji posedujemo, zdrava, a ukusna ishrana je ta koja može da nam pruži više vremena da živimo! 

Brza hrana je brzo rešenje. Moráž ti pruža tu brzinu, uz hranljivo i pametno.

 

"Ne" Stabilizatorima

 

Ono što pročitaš na deklaracijama sastava proizvoda, to je tačno ono što i dobijaš!

    Zamrzavamo naše proizvode kako bi zadržali svežinu tek pripremljene hrane, tako da kad god otvoriš kutiju i serviraš porciju, osetiš svežinu sastojaka čija namena nije održivost na polici nedeljama i mesecima.

"Ne" rafinisanim uljima

 

Sve više rezultata testiranja pokazuju nepovoljan uticaj obrađenih ulja iz koščatih sirovina na digestivni trakt i hormonski balans.

Ne palmina mast! Ne suncokretovo ulje! Kažemo "NE" bilo kojem rafinisanom ulju. Hranimo mališane devičanskim uljima i životinjskim zdravim masnoćama.

"Ne" Emulgatorima

I prirodne teksture mogu biti neodoljivog ukusa. Naučimo nove generacije da vole prave ukuse!

agsdi-aperture

"Ne" konzervansima

 

Kuvamo sveže. Zamrzavamo odmah. Ti odmrzneš i konzumiraš bezbrižno.

"Ne" veštačkim aromama

Zašto primenjivati hemijske arome?

Biramo pažljivo prirodne, jednostavne i nežne ukuse koje deca vole. Mališani znaju samo za ono što im se servira od ranih dana.

Da! Ukusno, a prirodno!

Koje su MORÁŽ vrednosti?

Ljubav

Efektna jednostavnost

Odgovornost

 

  1. Ljubav – Smatramo da je porodica najvažniji oblik ljudske zajednice. Ona je temelj na kojem se izgrađuje pojedinac, kao i čitavo društvo. Temelj porodice su ljubav i poštovanje. Sa ljubavlju mislimo o budućnosti mladih generacija i sreći njihovih roditelja. Znamo da, ukoliko ste pod stresom od naporne svakodnevnice, ne možete da iskazujete ljubav svojim najbližima onako kako biste želeli. Putem naših proizvoda želimo da vam uklonimo iz života ono sto vam najviše smeta i da vam pružimo ono što vam najviše nedostaje.
  2. Efektna jednostavnost – Naša interna i eksterna komunikacija, interni procesi rukovođenja kao i sam koncept dizajna su konkretni i efektivni.
  3. Odgovornost – Pružamo ono što govorimo. Reagujemo uvek na vreme.  Promovišemo značaj integriteta. Odgovorni smo prema našoj zajednici. Smatramo da je individualna odgovornost za odnose sa svojim najdražima na prvom mestu. Razumemo značaj pravilne ishrane. Verujemo da je zdravlje osnov sreće. Svaki segment Moráž proizvoda je dizajniran sa vizijom da gradi dugotrajno poverenje onih koji ga upotrebljavaju: od pripremnog procesa, do dostave proizvoda na trpezu potrošača. Svaki član Moráž tima uspostavlja lojalnost. Moráž osluškuje pažljivo potrebe svojih potrošača.

Česta pitanja

– Za koga je Moráž zamrznuta hrana?

 

Za sve. Za starije i za mladje. Za sve članove porodica iznad 12 meseci starosti. Za zauzete osobe koje žele kvalitetnu hranu za sebe i koju bez ikakve brige mogu da posluže i svojim najmilijima. Međutim, Moráž u svojim kategorijama proizvoda ima spasonosno rešenje i za potrošače koji iz privatnih razloga primenjuju čistu ishranu, ili konzumiraju kremaste teksture. Ali i za sve one koji žele da hrane svoj organizam nutritivno bogatom, lako upotrebljivom i zabavnom hranom.

 

– Da li zamrznuta hrana može da bude kvalitetna hrana?

 

Da. Kvalitet hrane zavisi od njenih sastojaka, kao i načinom pripremanja. Nije povezan sa zamrznutim stanjem. Zamrznuto stanje održava svežinu proizvoda duže od jednog dana, ne umanjujući delotvornost hranljivog sadržaja. Poznata je činjenica da se pri otapanju leda ili smenjivanju zime i proleća oslobadjaju živi organizmi koji u zaledjenoj atmosferi nisu „živi“. Ta pojava dokazuje da temperature zamrzavanja ne uništavaju svojstva, vec ih samo održavaju. Naši proizvodi su mikrobiološki testirani.

Moráž priprema i pakuje proizvode tek pošto ih potrošač naruči. Sveže pripremljeni proizvodi se po propisanom postupku zamrzavaju kako bi očuvali svoja nutritivna svojstva i dostavljaju se u roku od jednog dana u zamrznutom stanju.
Našu sveže zamrznutu hranu je lako dozirati na željene porcije, a ostatak odložiti na nekoliko nedelja. Ovo je ekološki način da se umanji bacanje viška hrane.

– Da li je uopšte moguće promeniti način ishrane?

Da! Tip ishrane i omiljeni ukusi su predmet navike. Zdrava hrana može da bude izuzetno ukusna! Ustaliti dobar prehrambeni program nikako ne znači zaboraviti na neodoljive ukuse. Kontinuitet konzumiranja hranljivih namirnica će ustaliti nove navike Vama, kao i vašim najmilijima i organizam će se u potpunosti navići na njih. Samim tim, stari ukusi hrane opterećene hemijskim poboljšivačima ukusa više neće biti interesantni.

– Gde se proizvode Moráž proizvodi?

U profesionalno opremljenom prostoru u Beogradu. Proizvodi se pripremaju po visokim standardima i pod sanitarnim nadzorom Ministarstva Zdravlja Republike Srbije u Beogradu; sprovode se redovne mikrobiološke analize nadležnih institucija, dok su Moráž kuvari stručna lica obučena HACCP odredbama o smanjenju rizika u prehrambenoj poizvodnji.

*Svaki proizvod se sprema pošto stranka naruči, kako bi se dostavljali isključivo sveži proizvodi.