Kvalitet i bezbednost

– Naša moralna dužnost!

Mikrobiološki testovi prehrambenih proizvoda

Ne gmo

Sertifikovani dobavljači

HACCP

Sanitarni testovi radnog prostora

Inspekcije nadležnih organa Ministarstva Zdravlja republike Srbije

Kvalitet i bezbednost, naša moralna dužnost

Kako da znam da je Moráž proizvod bezbedan?

Kao proizvođači dobre hrane, proizvodimo ujedno i bezbednosne standarde kako bi naši potrošači uživali u kozumaciji bezbedne i kvalitetne hrane. Redovna mikrobiološka ispitivanja vođena u akreditovanim, specijalizovanim laboratorijama u Beogradu, upućuju nas na pravilno procesuiranje namirnica i obezbeđuju sigurnost završnih proizvoda. Ukoliko se pokaže da određeni proizvod ima nezadovoljavajuće rezultate, on se povlači sa tržišta.

 

Kakve sirovine koristi Moraž u svojim proizvodima?

Na području Republike Srbije postoje dobavljači koji obavljaju testiranje kvaliteta i prisustvo pesticida u svojim proizvodima redovno tokom godine, stoga ih preporučuju stručnjaci kontrole kvaliteta prehrambene industrije. Moraž nabavlja svoje sirovine isključivo od odgovornih dobavljača.

Međutim, ukoliko ste zabrinuti za pojavu teških metala u hrani, važno je znati da se oni prirodno pojavljuju u izvorima od kojih se sirovine razvijaju, kao što su voda, vazduh i zemlja. Iz tog razloga zapravo je nemoguće izbeći ih, kako u kućno pripremljenoj hrani, tako ni u proizvodjačkim jedinicama.

Roditelji mogu ublažiti rizik od unosa teških metala, uvođenjem raznovrsnih sastojaka u ishranu svojih članova porodice.

Koja rešenja nudi Moráž?

Sastavljamo Meni koji je raznovrstan. Spoj sirovina daje mogućnost roditelju da hrani svoje članove porodica pametnim kombinacijama sastojaka koje stvaraju nutritivni balans u organizmu. Nema brze hrane. Nema rafinisanih sastojaka.

Ko je nadležan za kontrolisanje proizvodnje?

Ministarstvo Zdravlja Republike Srbije, Ministarstvo Poljoprivrede i Uprava Veterine u Beogradu kvalifikuju organe nadležne za sanitarnu, poljoprivrednu i veterinarsku kontrolu profesionalnih proizvođača prehrambenih proizvoda. Potom, revidiraju kvalitet poslovanja naših prostora i osoblja redovnim kontrolama tokom godine koje su od javnog značaja.

Haccp standardizacija

Moráž posluje po pravilima svetske odredbe HACCP za standardizaciju i kontrolu upravljanja hranom u delatnostima prehrambene industrije i ugostiteljstva. Cilj je anuliranje biološke, hemijske i fizičke štete u upravljanju sirovinama i gotovim proizvodima.

Pišite nam

8 + 13 =

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi naših proizvoda, možete nam pisati putem naše kontakt forme. Rado ćemo odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Vaš Moráž.